Savjetovatelj – strucnjak (Harold L. Hackney, Sherry Cormier)

Ovo je knjiga o procesu savjetovanja. Vješt i osjetljiv strucnjak taj ce proces iskoristiti za poboljšanje zivota ljudi koji zele promijeniti svoje odnose s drugima, koji zele bolje razumjeti sebe ili koji zele nauciti predvidati zivotne izazove i saznati kako da se s njima suoce. Iako je nemoguce precizno odrediti kakav ce biti vaš dozivljaj savjetovanja, postoje neki opci parametri procesa savjetovanja koji ce sigurno biti sastavni dio vašeg iskustva.

Unutar zanimanja savjetovatelja postoje mnoge specijalizacije, ukljucujuci savjetovanje u podrucju duševnog zdravlja, bracno i obiteljsko savjetovanje, školsko savjetovanje, ono koje se bavi rehabilitacijom, dušobriznicko savjetovanje pri crkvi, savjetovanje u podrucju kreativnih umjetnosti itd. Svako od tih posebnih podrucja zahtijeva specificne terapijske vještine koje su potrebne za rad s klijentima koji traze specificnu podršku. Tim su specijalnostima zajednicki uspostavljanje i odrzavanje odnosa, komunikacija, pojmovi i shvacanja, dijagnostika i vještine intervencija koje se obraduju u ovoj knjizi.

U ovoj se knjizi bavimo procesom savjetovanja od njegova pocetka do kraja. Cilj nam je pouciti studente kako da razmišljaju i kako da postupaju kao savjetovatelji. Da bi netko postao savjetovateljem, potrebne su mu obje te skupine vještina, a nuzan je i razvoj identiteta savjetovatelja.

  • ISBN: 978-953-191-745-2
  • Izdavac: Naklada Slap
  • Godina: 2012.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 404

Cijena: 378,00 kn