Skola zivota – novo 5. prosireno izdanje (Bruno Simlesa)

Bruno Šimleša u Školi zivota pokazuje na koji bismo nacin trebali razviti zdravu ljubav prema sebi i drugima te poziva na akciju, apelirajuci da se ne pomirimo sa zivotom koji nas ne zadovoljava i koji ne zasluzujemo. Pritom nudi alate koji su provjereni u praksi, koristeci vlastita iskustva svojega dugogodišnjeg rada s ljudima.

Oduvijek me frustriralo što se u mnogim knjigama navodi da bismo trebali voljeti sebe, ali ne piše kako razviti takvu ljubav. To je jedan od glavnih razloga zašto sam odlucio napisati Školu zivota. Naravno, zdravu ljubav prema sebi ne odlikuje narcisoidnost, prepotentnost i egoizam. Zdravu ljubav prema sebi odlikuje poštivanje sebe, cijenjenje svojih vrlina i kvaliteta, što nam onda daje snagu, strpljenje i mudrost za nadrastanje mana. Ponosan sam što je Škola zivota odigrala tu ulogu u zivotima nekoliko desetaka tisuca ljudi.

Škola zivota poziva na akciju, apelira da se ne pomirite sa zivotom koji vas ne zadovoljava i koji ne zasluzujete te nudi alate koji su provjereni u praksi. Za pisanje sam koristio iskustva svog tada desetogodišnjeg rada s ljudima. To mi je iskustvo pomoglo otkriti što doista funkcionira u praksi jer svima nama precesto je jasna teorija, ali je ne znamo provesti u praksi. Naravno, knjiga ne moze zivjeti umjesto vas i ne moze donositi odluke umjesto vas, ali moze pruziti nadahnuce i alate za stvaranje zeljenog zivota!

Drago mi je i da je knjiga razbila mnoge predrasude o literaturi samopomoci jer ne pojednostavljuje stvarnost, ne podcjenjuje inteligenciju citatelja i ne nudi revolucionarna rješenja u tri jednostavna koraka.

I za kraj, hvala vam što citanjem omogucujete mojoj Školi da zivi svoju sudbinu. A ona vam nece ostati duzna jer vam moze pomoci da zivite vlastitu sudbinu!

Bruno Šimleša (Iz Predgovora)

O autoru

Bruno Šimleša(1979.) autor je knjiga popularne psihologije. Dosad je objavio sedam knjiga, a Ljubavologija (Naklada Ljevak, 2011.) i U rukavicama mi je ionako prevruce (Naklada Ljevak, 2012.) bile su medu najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj. Škola zivota izvorno je objavljena 2009. godine i prodana je u 15 000 primjeraka u Hrvatskoj. Diplomirao je sociologiju  2002. godine na Filozofskom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu, a od prošle godine, osim pisanja i drzanja predavanja, vodi emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji. Otac je petogodišnje djevojcice.

  • ISBN: 978-953-303-782-0
  • Biblioteka: Nar
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2014.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 216
  • Format: 13,4×21,5 cm

Cijena: 63,20 kn