Sprjecavanje pranja novca i financiranja terorizma (uredila: Nada Dremel)

Ovo je prvo izdanje knjige kojom se prati vazeci sustav sprjecavanja pranja novca i financiranja terorizma u nas. Knjiga je namijenjena svim obveznicima primjene i prikladna je za sustavno obrazovanje u ovom podrucju koje je zakonski propisano jer uz neizostavni teoretski dio, sadrzi i obilje prakticnih primjera i uputa za provedbu Zakona o sprjecavanju pranja novca i financiranje terorizma.

Po prvi put objavili smo u našem izdanju knjigu kojom se prati sustav sprjecavanja pranja novca i financiranja terorizma u okviru  Zakona o sprjecavanju pranja novca i financiranja terorizma (Nar. nov., br. 87/08. i 25/12.) i njegovih provedbenih propisa. Ova knjiga, stoga što  cjelovito pojašnjava sustav sprjecavanja pranja novca i financiranja terorizma, ne samo teoretski vec ponajprije prakticno, prikladna je literatura kojom se obveznici ovog zakona mogu educirati u sklopu zakonski propisanog obrazovanja u ovom podrucju. U knjizi je poseban naglasak dan na profesionalne djelatnosti (racunovode, odvjetnike, revizore, i dr.)

Uz prethodno navedene sastavnice knjige, posebno poglavlje objašnjava i nadzornu praksu tijela koja provode nadzor nad provedbom Zakona o sprjecavanju pranja novca i financiranja terorizma: Financijskog inspektorata, Ureda za sprjecavanje pranja novca te Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Kao završni dio knjige objavljen je urednicki procišceni tekst Zakona o sprjecavanja pranja novca i financiranja novca sa poveznicom na taj zakon i ostali pravni okvir (pravilnici, smjernice).

  • ISBN: 9789532720655
  • Izdavac: RRIF plus
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 343
  • Format: 17×24 cm

Cijena: 283,50 kn