Starman (Paul Trynka)

Je li ikad postojala rock zvijezda karizmaticnija i intrigantnija od Davida Bowieja? To je jedno od pitanja kojim se pozabavio Paul Trynka pišuci biografiju Davida Bowiea.
Na više od 400 stranica doznajte pregršt zanimljivih detalja iz zivota Davida Bowiea. Knjigu je na hrvatski prevela Mirela Priselac (Remi iz Elementala) i Ana Badurina, urednik hrvatskog izdanja je Denis Leskovar, a knjigu izdaje Menart!
Poznat kao veliki glazbeni “kameleon”, Bowie je postao ikonom zbog svoje sposobnosti da bude uvijek svjez i zbog svoje kreativne genijalnosti. Bez sumnje, jedna je od najutjecajnijih rock-zvijezda svih vremena. Unatoc slavi, Bowie ostaje zagonetka – fascinantna i privlacna osoba, cak i kad je iznimno prizemljen i šarmantan.
U STARMANU je nagradeni pisac Paul Trynka oslikao detaljni portret tog sjajnog umjetnika. Od Bowiejevih ranih godina u poslijeratnom, bombama uništenom Brixtonu do dekadentnoga glamura Ziggyja Stardusta i kontraverznog ali vitalnog razdoblja u Berlinu, STARMAN nudi zivopisan i uvjerljiv opis jednog izvanrednog zivota punog drame, razocaranja, pobjeda, tragedija i humora.
Napisan nakon stotina razgovora s Bowiejevim prijateljima, suparnicima, bivšim ljubavima i glazbenim kolegama, i uz prilog mnogih rijetko videnih fotografija, STARMAN je iznimno pouzdana biografija koja otkriva mnoge detalje – ulazi u srz filozofije prema kojoj je Bowie stvarao svoju glazbu i sebe sama.
Uz fascinantan opis transformacije od šarmantnog tinejdzera u genija, u STARMANU se prvi put rasplice prica Bowiejevih slozenih odnosa s Marcom Bolanom, Iggyjem Popom i drugima te se otkriva njegova jedinstvena kombinacija bezobzirnosti i velikodušnosti koja baca novo svjetlo na njegove najpoznatije pjesme. STARMAN takoder slavi Bowiejevu genijalnost i sluzi kao pravodobni podsjetnik na to kako se stvara fenomenalna glazba.

  • ISBN: 9789537830038
  • Izdavac: Menart
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 442

Cijena: 134,10 kn