Strategije marketinga, 2009 (Natasa Renko)


Svi ljudi mogu vidjeti taktike kojima pobjedujemo,
Ali nitko ne moze vidjeti strategiju iz koje je pobjeda nastala.

    Sun Tzu, Umijece ratovanja, 2500 godina prije Krista

Knjiga Strategije marketinga na suvremen i praktican nacin prezentira pristup izgradnji strategije marketinga koji ukljucuje mnogobrojne vrste analiza te planiranje i uvodenje strategije marketinga u poduzece. U fokusu je kreativni proces uvodenja i primjene marketinškog koncepta u razvijanju i izgradnji strategije marketinga za 21. stoljece.

Prvi cilj knjige je stvoriti okvir odnosno plan za razvijanje strategije marketinga, drugi je pomoci pri odluci za odredenu strategiju marketinga kojom ce poduzece ostvariti svoje ciljeve i postici konkurentsku prednost, a treci je ostvariti dugorocne uspješne odnose s potrošacima na osnovu izabrane odgovarajuce strategije marketinga.

Osnovna svrha ove knjige je opisati sve aktivnosti i procese koji su neophodni za razvoj strateškog marketinškog plana, kao što su unutarnje analize snaga i slabosti poduzeca, zatim vanjske analize povoljnih trzišnih prilika i prijetnji (SWOT) te izbor najbolje odnosno one strategije marketinga koja je poduzecu najprikladnija iza cega slijedi uvodenje, vrednovanje i kontrola svih marketinških aktivnosti i strategija koje je poduzece primijenilo. Ova knjiga osnova je za razvoj strategija marketinga jer pruza strukturu i alate koji ove procese cine efikasnima.

Treba naglasiti da se uspješni strateški marketinški planovi i odgovarajuce strategije marketinga razvijaju u skladu s postavljenim ciljevima i misijom poduzeca.

Da bi se objektivno ilustrirale teorijske postavke, u knjizi su prikazani slucajevi iz poslovne prakse, uglavnom iz hrvatske, a manjim dijelom iz inozemne poslovne prakse izbjegavajuci pritom apstraktna teorijska tumacenja, nastojeci uravnoteziti suvremena teorijska znanja i stvarna prakticna znanja iz poslovne prakse. Mnogi od direktora i vlasnika najvecih hrvatskih poduzeca kroz osobne intervjue dodatno su obogatili ovu knjigu svojim mišljenjima i stavovima u pogledu strateškog razvoja njihovih poduzeca i industrija odnosno trzišta na kojima djeluju.

  • ISBN: 978-953-303-079-1
  • UDK: 658.8
  • Biblioteka: Udzbenici Sveucilista u Zagrebu
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2009.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 451
  • Format: 21,00×26,60 cm

Cijena: 29,00 kn