Stribor (Ivana Brlic Mazuranic)

Slikovnica je nastala kao adaptacija crtica "Šuma Striborova". Autori adaptacije su Alistair Keddie i Helena Bulaja, koja potpisuje dizajn slikovnice i cijelog atraktivnog paketa. Ovo je prvi put da se neka od bajki Ivane Brlic Mazuranic pojavljuje u adaptiranoj verziji, što je inace uobicajena praksa za strane bajkopisce poput Andersena ili brace Grimm – tekst je prilagoden formi slikovnice/stripa, osuvremenjen i pojednostavljen, kako bismo ga priblizili razlicitim uzrastima i suvremenim citateljima. (Ali ne brinite – u paketu cete dobiti i originalni tekst Mazuranickine price!)

Slikovnica postoji u tri verzije – na hrvatskom, engleskom i njemackom jeziku. Kod narucivanja odaberite jezik koji zelite. Sve ostalo u paketu (DVD, CD…) je isto za sve jezike.

DVD sadrzi crtic "Šuma Striborova" škotskog animatora Alistaira Keddiea na tri jezika – hrvatskom, engleskom i njemackom. Radi na svim standardnim DVD playerima i racunalima. Interaktivni dodatak na DVD-u moze se koristiti na Windows i Macintosh racunalima, a sadrzi: biografiju Ivane Brlic Mazuranic, uz mnoštvo fotografija i film iz njezinog zivota uvod u slavensku mitologiju dodatne informacije o našem multimedijskom projektu "Price iz davnine", autorima itd. igrice i zabavne aktivnosti, zvukove zvona (ringtones) u razlicitim formatima i pozadinske slicice (backgrounds) za mobilne telefone.

Audio knjiga ili zvucna knjiga na CD-u – tj. cijeli tekst "Šume Striborove" u interpretaciji legende hrvatskog glumišta Marije Kohn! Uz CD upakirana je i knjizica s originalnim tekstom "Šume Striborove", onakvim kakvim ga je 1916. godine napisala Ivana Brlic Mazuranic.

  • ISBN: 978-953-6737-12-3
  • Izdavac: Bulaja naklada
  • Godina: 2007.
  • Uvez: kutija, CD, DVD, tvrdi uvez
  • Jezik: hrvatski, engleski, njemacki
  • Broj stranica: 74

Cijena: 187,00 kn