Suludo bogati Azijci (Kevin Kwan)

Vruc i hrskav kao najbolji satay – Lisa See

 

Nevjerojatno zabavan prvijenac Kevina Kwana Suludo bogati Azijci prica je o tri ultrabogate kineske obitelji s pedigreom i tracevima, klevetama i spletkama do kojih dolazi kada Nicholas Young, nasljednik jednog od najvecih bogatstava u Aziji, dovodi kuci svoju ABC djevojku (Kineskinju rodenu u Americi), kako bi bili prisutni na vjencanju sezone.

Kada Rachel Chu pristane provesti ljeto u Singapuru sa svojim deckom Nickom, zamišlja da je tamo cekaju skromni obiteljski dom, duge voznje provedene u istrazivanju otoka i kvalitetno provedeno vrijeme s muškarcem za kojeg bi se jednog dana mogla udati. Ono što ona ne zna jest da Nickov obiteljski dom izgleda prije poput palace, da ce se više voziti privatnim zrakoplovima no automobilima, i da je, time što je s jednim od najpozeljnijih azijskih nezenja, postala glavna meta napada. Uvedena u svijet dinastijskog sjaja, Rachel upoznaje Astrid, IT djevojku singapurskog društva; Eddieja, cija obitelj prakticki zivi na naslovnicama hongkonških casopisa o poznatima; i Eleanor, Nickovu zastrašujucu majku, zenu koja ima jasnu predodzbu o tome koga bi njezin sin trebao ozeniti.

Putujuci po najekskluzivnijim mondenim lokacijama Dalekog istoka – od blještavih šangajskih penthousea do privatnih otoka u Juznokineskom moru – roman Suludo bogati Azijci iz perspektive dobrog poznavatelja i sudionika tog svijeta daje pogled na azijski jet set, besprijekorno prikazujuci sudar dvaju svjetova – starog i novopecenog bogatstva te Prekomorskih i Kontinentalnih Kineza, i na izvanredan nacin prikazuje što znaci biti mlad, zaljubljen i nevjerojatno, suludo bogat.

 

 „Suludo bogati Azijci zabavan je, originalan i moderan roman kojeg necete moci ispustiti iz ruku. Oštra satira azijskog jet seta, kineska kombinacija Dallasa i Ponosa i predrasuda. Spoj zlatnog pokucstva, visoke mode, privatnih mlaznjaka, besmislenih društvenih pravila i snobizma koji je zabavan do bola. Nisam ga ispuštala iz ruku ni da bih jela ili gledala Downton Abbey.“

Plum Sykes, autorica bestselera Plavuše iz Bergdorfa

 

„Odvazno pikantan i potpuni uzitak za osjetila, baš poput glasovite singapurske ulicne hrane oko koje se svadaju likovi Kevina Kwana; vruc i hrskav kao najbolji satay; odvodi vas u svijet snova, kao i svima omiljeni desert – goreng pisang. Prepustite se ovom urnebesno zabavnom romanom koji pronice u kutke modernog zivota, i – uzivajte!“

Lisa See, autorica bestselera San o sreci i Djevojke iz Šangaja

 

„Originalan i zabavan, roman Suludo bogati Azijci nepredvidiv je, prepun uspona i padova. Oduševio me!“

Jackie Collins, autorica bestselera The Power Trip

 

O autoru:

Kevin Kwan je azijsko-americki romanopisac, roden u Singapuru, koji je postigao golemi uspjeh svojim prvim romanom Suludo bogati Azijci (2013) nakon kojeg je uslijedila još jedna uspješnica – roman China Rich Girlfriend objavljena u lipnju 2015. 

  • ISBN: 9789533039411
  • UDK: 821.111(73)-31=163.42
  • Biblioteka: Graham Greene
  • Izdavac: Naklada LJEVAK
  • Godina: 2016.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Suncica Bujas
  • Broj stranica: 564
  • Format: 13,5×20,5 cm

Cijena: 134,10 kn