Sva radosna mjesta


Violet Markey zgodna je i popularna cura koja odbrojava dane do mature, kada će napustiti svoj gradić u Indiani. Vjeruje da će tada opet početi živjeti jer se nakon automobilske nesreće u kojoj joj je poginula sestra, shrvana tugom i strahom, povukla u sebe.
Theodore Finch je temperamentan i duhovit osobenjak, opčinjen je smrću, koji zna nevjerojatne detalje o ljudima koji su počinili samoubojstvo, zašto je njihov odabir dobar ili loš i na koji bi se način on ubio. I svaki dan pronađe neku sitnicu koja ga u tome spriječi. Violet i Finch sretnu se na školskom zvoniku i jedno drugo spase od skoka.
Bolje se upoznaju dok obilaze znamenita mjesta u Indiani zbog projekta iz geografije i otkrivaju svoja radosna mjesta. Finch pomaže Violet svladati strahove, a ona njemu ulijeva samopouzdanje da ga netko voli takvog kakav je – duhovitog, neustrašivog i pomalo čudnog. No Violetin se svijet sve više širi, a Finchev se počinje smanjivati.
Ova prekrasna i topla priča o dvoje povrijeđenih tinejdžera bila je s pravom na brojnim listama najprodavanijih naslova. Jennifer Niven je maestralna pripovjedačica koja priča tužnu priču s puno ljubavi, nade i vjere. Likovi ovog romana toliko su inspiratvni i puni života da knjigu ne možete prestati čitati. Iako bismo svi voljeli živjeti bez problema, važno je s njima se suočiti, o njima razgovarati, pronaći svoja „radosna mjesta“ koja su nam oslonac i pružaju nam snagu.
Ovo je takva jedna knjiga.
„Ovo je prekrasna knjiga, nisam je mogla ispustiti iz ruku.“ Zoe Sugg aka Zoella

„Niven je opisala nevjerojatno snažnu i zabavnu priču. Opis starih i novih tragedija je romantičan i tužan, a likovi i čitatelji suočavaju se s tamom, veseljem i mogućnostima – i ograničenjima – ljubavi u sjeni duševne bolesti.“ Publishers Weekley

„Mnogi romani za mlade govore o sličnoj temi, ali malo ih je nezaboravnih poput ovog." Kirkus Reviews

„Ovo je dirljiv, živ i impresivan opis depresije.“ BuzzFeed
„Sva radosna mjesta je hrabra i prekrasna priča. Violet i Finch su me rasplakali, ali drago mi je da sam ih upoznala.“ Jenny Downham, autorica romana Prije nego što odem“

  • Broj stranica: 312
  • Jezik: Hrvatski
  • Godina izdanja: 2016
  • Uvez: Meka
  • ISBN/EAN: 9789533135052
  • Mjere proizvoda: 23×19 cm
  • Izdavač: Profil Knjiga D.O.O.
  • Autor: Jennifer Niven
  • Prosječna ocjena Ocjena kupaca: 4(10)

Cijena: 100,00 kn