Sve piramide svijeta (Semir Osmanagic)

Autor i istrazivac dr. Semir Osmanagic u knjizi opisuje piramide svijeta koje su smještene po cijelom svijetu, na 5 kontinenata (osim Australije). Citatelji imaju priliku iz prve ruke saznati cinjenice o piramidama u Kini, Mauricijusu, Kanarskim otocima, Boliviji, Peruu, Hondurasu, Gvatemali, Italiji i drugim zemljama.
Semir Osmanagic je stekao status najkontroverznijeg antropologa današnjice vodeci geoarheološki projekt istrazivanja Bosanske doline piramida. Otkrice piramida u BiH ucinilo ga je svjetski poznatim. O njemu su reportaze snimili CNN, ABC, BBC i mnogi drugi svjetski mediji, a i više je puta gostovao na Hrvatskoj Televiziji u emisiji "Na rubu znanosti" urednika i voditelja Krešimira Mišaka. Predavao je na sveucilištima od egipatskih, jordanskih, saudijskih, malezijskih, norveških, nizozemskih, švicarskih, americkih, kanadskih, srpskih i hrvatskih. Redovan je gost na medunarodnim konferencijama na kojima beskompromisno zastupa uvodenje drukcijeg pogleda na prošlost.

Knjiga na argumentirani nacin govori o postojanju drevnog koncepta gradnje piramida širom svijeta. Dosadašnje poimanje namjene ovih kompleksnih struktura potpuno je pogrešno. Postojanje bosanskih piramida oznacilo je eru istrazivanja prvih piramida na kopnu Europe, a istodobno najvecih i najstarijih na svijetu, gradenih od najkvalitetnijeg betona, te otkrivanja keramickih skulptura i podzemnog labirinta ispod piramidalnog kompleksa u Visokom. Obavljena su pionirska snimanja i mjerenja elektromagnetskih polja u piramidama.

Zbog ovog otkrica Osmanagica su u clanstvo primile ugledne ruska Akademija prirodnih znanosti i Aleksandrijsko društvo arheologa, a grad Visoko ga je imenovao svojim prvim pocasnim gradaninom.

  • ISBN: 978-953-7764-03-6
  • Biblioteka: Novi dokazi
  • Izdavac: Omega Lan
  • Godina: 2011.
  • Uvez: tvrdi
  • Broj stranica: 248
  • Format: 17,00×24,00 cm

Cijena: 120,00 kn