Svemirske katastrofe (Arnold Hanslmeier)

U posljednje se vrijeme na internetu, u medijima i tisku mogu pronaci brojni znanstveno neutemeljeni tekstovi o skorom smaku svijeta koji neopravdano šire paniku i zabrinjavaju javnost. Cesta su predvidanja o skoroj apokalipsi koja ce se dogoditi odredenoga „sudbonosnog” datuma, no ona se po pravilu nikada ne ostvare, vec se samo odgode do neke druge prilike. 
 
 
Jedna od skorijih najava smaka svijeta temelji se na završetku ciklusa majanskog kalendara koji završava 21. prosinca 2012. Što ce se osobito tada dogoditi? Hoce li nas udariti asteroid ili komet, hoce li Zemlja biti raskomadana zbog nekoga jakoga gravitacijskog djelovanja ili ce mozda zakazati njezino magnetsko polje zbog jakih Suncevih oluja? Prijeti li nam doista opasnost iz svemira? 
 
 
Je li civilizacija Maja, poznata i po naprednom poznavanju astronomije i matematike, svoj kalendar sastavila upravo tako da povijest Zemlje završava 21. prosinca 2012.? Ili je taj datum samo slucajna posljedica njihova brojevnog sustava koji se za razliku od današnjega dekadskog sustava temeljio na broju 20? 
 
Ova popularno-znanstvena knjiga progovara o mogucim kozmickim katastrofama koje se s nekom vjerojatnošcu doista mogu dogoditi Zemlji, o katastrofama koje su je u dalekoj prošlosti pogodile te na jednostavan nacin objašnjava stabilnost Sunceva sustava i polozaj Zemlje u svemiru. 
Sveucilišni profesor i astrofizicar te potpredsjednik Austrijskog društva za astronomiju i astrofiziku dr. Arnold Hanslmeier poznat je po mnogim dobro prihvacenim popularno-znanstvenim knjigama i predavanjima, a u ovoj knjizi piše kako znanost odgovara na ta pitanja. 

  • ISBN: 9789530619753
  • Izdavac: Skolska knjiga
  • Godina: 2012.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 216

Cijena: 109,00 kn