Tamo gdje si ti, nema paukova (Robert Roklicer)

"Tamo gdje si ti, nema paukova" naslov je nove zbirke pjesama, cetvrte po redu, prozaika i pjesnika Roberta Roklicera. Nakon knjige pjesama "Underground", "O cemu pricaš" i "Pivo ne ostavlja mrlje od kave", te proze "Kako se ubiti" i "Oprosti, a i ne moraš", Roklicer se okrece jednom drugom nacinu pisanja i svjezijem pogledu u suvremenu hrvatsku knjizevnost, bez psovki i vulgarizma, ironije i cinizma.

Kako je Sead Begovic, pisac pogovora ove knjige zamijetio Roklicer stvara gdje "cirkulira vrela krv… gdje se dobro vidi da za njega jezik nije samo sistem znakova, vec on zadobiva razlicite stupnjeve konkretizacije, napetosti i olujnosti sjecanja…."
 
O knjizi:
 
"…Po tim se pjesmama, u kojima cirkulira vrela krv, dobro vidi da za njega jezik nije samo sistem znakova, vec on zadobiva razlicite stupnjeve konkretizacije, napetosti i olujnosti sjecanja. Egzotizam je prisutan u više pjesama. U njima osjecamo gotovo misticno iskustvo, kada je rijec o dalekim krajevima, a to je ujedno za autora uobicajeno središte njegove osobne energije kojom nas zapljuskuje. Kod publike ce, svakako, ove pjesme izazvati pozitivne citalacke rezonancije. A ono što zacuduje, i što svakako treba istaknuti, cini se da Robert Roklicer nema bliznika u sklopu srednje generacije suvremenih hrvatskih pjesnika." 

Sead Begovic 

***

Robert Roklicer (Vukovar, 1970.) studirao je na zagrebackoj Akademiji dramske umjetnosti (odsjek dramaturgije). Od 1995. godine do 2000. godine radio je u novinarstvu. Honorarno radi kao scenarist za Dramski program HRT-a i Jadran film te glumi u domacim filmovima i serijama („Sigurna kuca“, „Zivi i mrtvi“, „Metastaze“, “Mamutica”…).

Do sada je objavio: "Underground", pjesme (UDUTU, 2000. i 2005.); "Kako se ubiti", price (AG Matoš, Samobor, 2007. drugo izdanje – Izdavacka kuca Draganic, Beograd, 2007. – trece izdanje – elektronickeknjige, 2009.); "O cemu pricaš", pjesme, (RBP, 2007.); "Oprosti, a i ne moraš", price (AG Matoš, Samobor, 2008.); "Pivo ne ostavlja mrlje od kave", pjesme (JP, 2009.); "Tamo gdje si ti, nema paukova", pjesme (Altagama, 2010).

Zastupljen je u desetak zbornika i panorama u Hrvatskoj i inozemstvu. Clan je Društva hrvatskih knjizevnika. Voditelj je tribine Jutra poezije. Zivi u Zagrebu.

  • ISBN: 978-953-6934-47-8
  • Izdavac: Altagama
  • Godina: 2010.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 80

Cijena: 72,00 kn