Terorizam i rat (Howard Zinn)

U suradnji s Anthonyem Arnoveom, uglednim novinarom i politickim publicistom, Howard Zinn objavio je ovu knjigu kod nezavisnog izdavaca Seven Stories Press iz New Yorka. To je izdavacka kuca koja se sa svojim autorima (glasovima savjesti kao što su Noam Chomsky, Gary Null, Howard Zinn i mnogi drugi) i najtiraznijim knjigama (koje se distribuiraju u Americi, Kanadi, Europi i Australiji) angazirala na promicanju drukcije vizije svijeta: svijeta socijalne pravde, demokracije i ljudskih prava za sve ljude.

Upravo je takva i Zinnova knjiga "Terorizam i rat", kriticko propitivanje najaktualnijih politickih i socijalnih problema suvremenog svijeta: globalizacija i militarizacija, demokracija i gradanska prava, medijske manipulacije i arogancija vlasti.

Howard Zinn je profesor emeritus na Bostonskom sveucilištu gdje predaje povijest i suvremenu politiku. Autor je klasicnog djela "Povijest naroda Sjedinjenih Drzava" i još dvadesetak knjiga. Dobitnik je nagrade za publicistiku (The Lannan Foundation Literary Award for Nonfiction) i nagrade Eugene V. Debs za stvaralaštvo i politicku aktivnost.

  • ISBN: 978-953-646-035-9
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 136

Cijena: 27,00 kn