Treći reich


Ovo je štivo najvišeg ranga… Teško je zamisliti pronicljivije, oštroumnije ili sveobuhvatnije djelo suvremene povijesti.
Financial Times
Njegovo je pisanje izrazito pristupačno, zapanjujuće znanje jednostavno preneseno, a uvid neizmjeran… nepretenciozno i humano djelo.
TLS
Knjiga je najmarljivije istražena, s pouzdanim činjenicama i promišljenim dokazima. Pokazuje kamo u povijesti vode mitovi, mesijanski vladari i utopijska uvjerenja. Krvavo crvena nit koja se provlači Burleighovom knjigom uglavnom je satkana od tih elemenata.
Joachim Fest, Frankfurter Allgemeine Zeitung
Burleigh ima profinjen osjećaj za pojedinosti, za ona siva područja života u kojima su se bolne ljudske dvojbe nametale onima koji su klicali Hitleru kao i onima koji su mu služili.
Volker Berghahn, New York Times
Burleighova religijska metafora dragocjen je ključ za razumijevanje zanosa koji je nacizam izazvao u mnogih Nijemaca i koji je uspješno podrovao normalno ponašanje – “napad na pristojnost”, kako ga autor naziva.
Spectator
Engleski povjesničar Michael Burleigh uvjerljivo dokazuje kako je Njemačku začarala nova mračna religija kojom je dominirao Adolf Hitler… U ovoj uvjerljivo napisanoj knjizi autor briljira kao povjesničar morala, pišući kroniku njemačkog sve dubljeg potonuća u ponore zla.
Boston Globe
Burleighova golema i sveobuhvatna nova povijest uistinu je više nego dobrodošla. Nenadmašna je u svom dosegu, originalnosti i težnjama. Očekujem da se ovoj izvanrednoj knjizi još mnogo godina neće naći ravne.
Omer Bartov, New Republic
Burleigh naziva svoje djelo “novom poviješću” i to s punim pravom. Ne samo da je napisao najsveobuhvatniji jednosveščani prikaz Trećeg Reicha na bilo kojem jeziku nego i izvorno interpretativno djelo u kojem je čvrste povijesne činjenice, stroga analitička objašnjenja i nepokolebljiv intelektualno-moralni sud ujedinio s uvjerljivom originalnošću.
Michael A. Bernstein, Los Angeles Times
Suvremeni klasik… Burleighova je knjiga remekdjelo golemih proporcija. On je briljantan povjesničar i nadasve nadaren pisac i stilist. Unatoč opsegu, knjiga se ne ispušta iz ruku, uključujući i dvjesto zadivljujućih stranica bilješki.
Jerusalem Post
Knjiga odražava golemo znanje o nacističkoj Njemačkoj. Nenadmašan je prikaz nacističke države prije Drugoga svjetskog rata.
Max Hastings, Evening Standard
Burleigh je stvorio panoramu vremena nacionalsocijalizma koja rijetko viđenom snagom prikazuje moralno razaranje što ga je izazvao Hitlerov režim.
Neue Zürcher Zeitung
Ovo djelo zapanjuje i ulijeva strahopoštovanje… postignuće je koje oduzima dah, istodobno šire i dublje od ijednog sveska ikada objavljenog o istoj temi. Proizvod istinskog genija povijesne znanosti.
Niall Fergusson, Sunday Times
Spoj religijskog zanosa i niskih strasti stvoren masovnim fašizmom okosnica je Burleighove dojmljive nove povijesti Trećega Reicha. Ovo je monumentalna knjiga, međaš.
Richard Overy, Sunday Telegraph
Knjiga nudi zapanjujuće originalnu interpretaciju. Koliko god mislite da ste upoznati s temom, ova će vas knjiga iznenaditi… Burleigh je rekonstruirao mentalni svijet u kojem je postalo nezamislivo ne činiti nešto nezamislivo, a izopačeno je postalo konvencijom. Kada bih morao preporučiti samo jednu knjigu o Trećem Reichu bila bi to ova.
Daniel Johnson, Daily Telegraph

  • Broj stranica: 1200
  • Jezik: Hrvatski
  • Jezik originala: Engleski
  • Datum izdanja: 25.09.2012.
  • Godina izdanja: 2012
  • Uvez: tvrdi
  • ISBN/EAN: 9789532663990
  • Mjere proizvoda: 24 * 16,5 cm
  • Izdavač: Fraktura
  • Autor: Michael Burleigh

Cijena: 130,00 kn