Tri covjeka u camcu (Jerome K. Jerome)

»Krenuli smo da bismo uzivali u rijeci cetrnaest dana, i cetrnaest cemo dana uzivati, pa makar nas to ubilo!« – porucuju junaci ovoga humoristickog romana što ga je autor isprva zamislio kao ozbiljan turisticki vodic porjecjem Temze, ali ocito se nije mogao oprijeti svojoj prirodenoj duhovitosti stvorivši tako jedan od najboljih izdanaka krepke britanske humoristike, vrhunski primjer iskricave samoironije kojoj ništa nije sveto.
U beskrajno zabavnim rekreacijskim putešestvijama trojice prijatelja (a o psu da se i ne govori), koji su se camcem zaputili Temzom, pronaci cemo sve karakteristike humora što od 1889. do danas do suza nasmijava citatelje širom svijeta i koji se i nadalje razvija, najeksponiranije u jakim izvoznim proizvodima Ujedinjenoga Kraljevstva: TV serijama Mucke; Zvonili ste, milorde; Alo, alo; Crna Guja; Monty Python… Zapravo bi se moglo zakljuciti da inteligentan, bezvremenski svjezi humor Jeromeova Camca treba uzeti itekako ozbiljno jer djeluje kao tezišna tocka britanske humoristicke tradicije, na pola puta izmedu komediografa Shakespearea i komedijaša Mr. Beana.
Za kraj još jedan citat, još jedna potvrda zašto ovaj vremešni bestseler i dalje zauzima ponajviša mjesta u vecini izbora najsmješnijih knjiga svih vremena: »Uvijek mi se cini da radim više nego što bi trebalo. Pazite, nemam ja ništa protiv rada. Volim rad. Rad me naprosto fascinira. Mogu sjediti i satima gledati kako ljudi rade.« Citajte, uzivajte i smijte se!

  • ISBN: 9789533200972
  • Izdavac: Sareni ducan
  • Godina: 2016.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 237

Cijena: 99,00 kn