U kamenu (Clemens Meyer)

Kaleidoskop Meyerovih slikovitih likova svjedocio je padu Zida 1989. godine te politickoj, ekonomskoj i zakonodavnoj tranziciji prema novim oblicima sloboda, koje se i dan-danas cesto iskrivljavaju. Te su osobe na razne nacine ukljucene u seksualni rad koji se u ovom tekstu ne romantizira, niti se opisuje voajerski, nego se tematizira cak i kad je prisilan ili povezan s maloljetnicima, u nekome neimenovanom gradu koji snazno podsjeca na Leipzig.
Ovo svjedocanstvo otvara nove vidike vezane uz tu ekonomsku granu koja postaje sve mocnijom i sve dostupnijom, no koja i dalje nije lišena kriminala i eksploatacije. Clemens Meyer navedene je teme istrazivao petnaest godina, dok je na ovome monumentalnom romanu intenzivno radio oko osam godina.

Ova istodobno strašna i prelijepa knjiga o jednom od najstarijih zanata na svijetu izaziva vrtoglavicu i razbija svaku citateljevu iluziju. Rijetko koji pisac Meyerova naraštaja umije pisati na taj nacin.
Süddeutsche Zeitung

Clemens Meyer napisao je roman o „nocnoj strani naše sadašnjosti, o prostitutkama, svodnicima i njihovim mušterijama – ali istodobno je napisao i potresno i snazno knjizevno djelo o povjerenju i izdaji, o ceznji i samoci.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Najuzbudljivi, najneobicniji roman ove jeseni.
Der Tagesspiegel

U kamenu je velik i vazan roman. Na prepoznatljiv nacin uzdize se iznad društvenoga kozmosa u kojem se odigrava – prostitucija kao grana privrede ovdje je pars pro toto. Jedno poglavlje prepuno citata iz Marxova Kapitala savršeno funkcionira povezujuci ekonomske varijable iz industrije seksa s Marxovim paradigmama. Clemens Meyer napisao je prije svega knjigu o ekscesivnom, o onom iza granica.
Die Tageszeitung

  • ISBN: 9789533320304
  • Izdavac: OceanMore
  • Godina: 2015.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Prevoditelj: Helen Sinkovic
  • Broj stranica: 488

Cijena: 144,00 kn