U svijetu pojmova (Olga Jambrec)

U svijetu pojmova trazit ce i nalaziti mnoge odgovore djevojcice i djecaci od 5. do 8. razreda osnovne škole te djevojke i mladici svih srednjih škola. Ovo je knjiga koja ce maturantice i maturante voditi do uspješnog polaganja mature.

”Pojam! Svaki pojam ima svoj sadrzaj, opseg i podrucje koje obuhvaca cinitelj nekog djelovanja. U svijetu pojmova trazimo i nalazimo mnoge odgovore, proširujemo znanja, povecavamo podrucja djelovanja, dolazimo do novih spoznaja… Šireci svijet pojmova, jacamo utjecaj znanja. Svaki bi pojam mogao dozvati novu radoznalicu ili novog radoznalca, a znano je da njih krasi velika zelja za novim spoznajama, za novim istrazivanjima, dometima i postignucima.

Tako uce!  Tako postaju uzor drugima! Tako cine dobro i sebi i drugima! Knjiga U svijetu pojmova namijenjena je svima. Tri su temeljna pitanja u procesu ucenja: Što? Kako? Zašto? Citatelji ce sami prosuditi kako uci u bogati svijet pojmova otisnutih na ovim stranicama. Namjera mi je bila stvaranje djela koje ce svojim sadrzajem potaknuti svakog citatelja da ude u bît smisla i vrijednosti pojedinoga pojma, pa da ga i primijeni u odredenoj situaciji. Uz ugradene pojmove iz udzbenika Hrvatska citanka od V. do VIII. razreda (Naklada Ljevak) vezane uz gradivo nastavnog plana i programa – unijela sam i niz pojmova za one koji zele više. I ne samo njih!

Na pismenost se danas gleda kao na skup znanja, vještina i strategija koji se stalno proširuje i razvija tijekom cijeloga zivota u razlicitim kontekstima kroz interakciju s vršnjacima i širom zajednicom. Neka ovo djelo – svakom citatelju – bude poput dobroga prijatelja! Neka potice na trazenje odgovora i rješenja, na razvoj i bogacenje kreativnosti, na posizanje za dobrom knjigom i na druzenje u trazenju novih, još neuvrštenih, pojmova.Sretno!”

(iz predgovora)  Olga Jambrec, prof.

  • ISBN: 978-953-303-642-7
  • UDK: 372.882
  • Izdavac: Naklada Ljevak
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 160
  • Format: 12×19 cm

Cijena: 36,00 kn