Umri zenski (Marina Vujcic)

Knjiga drama Marine Vujcic skladno nadograduje problemske i znacenjske slojeve autoricinih romana, sa snagom emocija i obiljem iskricava humora kao jamcima citateljskog uzitka u tekstu.

Naslovni bolnicki prostor u drami Cekaonica ispunjen ansamblom osebujnih likova autorica vješto rabi kao metaforu cekanja ‘boljeg sutra’ – a zapravo propuštanja zivota – uz duhovito samozavaravanje i okrivljavanje drugih za svoju nesredenost i nezadovoljstvo.

Drama Umri zenski eksperiment je u zanru ‘chick-lita’, s ironijskim pristupom i namjernom uporabom klišeja uobicajenih za tu vrstu pisma. Uz nezaobilaznu tematiku preljuba i potrage za ‘Onim Pravim’ drama kritizira licemjerjem prozet pristup koji banalne svakodnevne zivotne situacije smatra manje vrijednom tematikom u umjetnosti.

U drami Sretan kraj autorica razvija kompleksan lik zene koja se trudi pokrenuti svoj zivot nakon nesrece u kojoj je izgubila nerodenog sina, na potresan nacin tematizirajuci pitanje imaju li ljudi nakon nesrece ‘pravo’ na srecu i u kojoj nam mjeri prozivljena tragedija odreduje socijalnu buducnost.

Zasicenost u bracnim odnosima, suzavanje osobnih izbora radi podcinjavanja tudim zeljama, profesionalna (ne)realiziranost, medijska površnost i spektakularizacija zbilje još su neke u dramama obradene teme koje ovu knjigu cine potvrdom slojevitosti i tematsko-motivskog bogatstva autoricina opusa.

  • ISBN: 978-953-259-078-4
  • Izdavac: Hena.com
  • Godina: 2014.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 260

Cijena: 107,10 kn