Uvod u kazneno pravo (Velinka Grozdanic, Marissabell Skoric)

Vodeci racuna o navedenim promjenama nastojalo se, uz postojece udzbenike iz kaznenog prava, ponuditi nešto jednostavnije štivo pod nazivom Uvod u kazneno pravo: opci dio za ucenje u svrhu uspješnog svladavanja gradiva predvidenog novim nastavnim planom i programom ovog kolegija. U tom se pravcu zeljelo na jednostavan i razumljiv nacin izloziti sadrzaj predmeta slijedeci redoslijed odredbi našeg Kaznenog zakona što je uobicajena metodologija vecine domacih i stranih udzbenika kaznenog prava. Ne propuštajuci ništa bitno za ucenje ove materije, iz teksta su izostavljeni nejasni, nedoreceni, ponekad vrlo sporni teoretski sadrzaji, koji nisu u funkciji razumijevanja gradiva, vec naprotiv otezavaju njegovo razumijevanje. Nešto manje bitni sadrzaji, koji mogu biti korisni za produbljivanje znanja iz materije kaznenog prava, pisani su sitnim slovima.

U svrhu rasterecenja teksta izostavljene su i pozivne bilješke. Tim više što se kroz sadrzaj najcešce iznose opceprihvacena ili dominirajuca stajališta za koje je danas vrlo teško odrediti kojem autoru izvorno pripadaju. Medutim, detaljan popis literature na kraju knjige upucuje na sve korištene izvore pri pisanju ovog udzbenika, a koji mogu, ne samo studentima, vec i strucnoj javnosti posluziti za šire izucavanje materije kaznenog prava.

Uz odredene sadrzaje u knjizi se pojavljuju ilustracije autora Bojana Grlice. One su prije svega predah od teksta, skretanje pozornosti na "sliku bez rijeci" uz nastojanje da proces ucenja postane zanimljiviji, ucinkovitiji, ali i razumljiviji zbog cega ove ilustracije nesumnjivo imaju i svoju edukativnu svrhu.

  • ISBN: 978-953-7585-15-0
  • UDK: 343.2(075.8)
  • Izdavac: Organizator
  • Godina: 2009.
  • Uvez: tvrdi
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 244

Cijena: 140,00 kn