VIP soba (Jens Lapidus)


Prva knjiga iz novog kriminalistickog serijala Jensa Lapidusa
 
"Uzbudljivo i napeto štivo lišeno pripovjednih klišeja i istrošenih kriminalistickih stereotipova…"
 
Nakon osam godina provedenih iza rešetaka, Najdan Maksumic zvan Teddy odlucan je u namjeri da zauvijek raskrsti sa svojom kriminalnom prošlošcu. Praznih je dzepova, bez posla, pa je za pocetak prisiljen stanovati kod svoje sestre – što nijednom od njih nije nimalo zadovoljavajuce rješenje. A kada mu u zivot bane osoba iz prošlosti i zatrazi hitno podmirivanje duga u iznosu od tristo tisuca kruna, situacija pocinje ozbiljno izmicati kontroli.
Nasrecu, Teddy uskoro dobiva ponudu za dobro placen posao, doduše vrlo neuobicajen: mora pronaci otetog mladica, ciji se roditelji otmicu ne usuduju prijaviti policiji. Umjesto toga, za pomoc su zamolili svoga prijatelja koji radi u jednom od najprestiznijih odvjetnickih ureda u Švedskoj, i koji je uvjeren da je upravo Teddy profil covjeka potreban za uspješno rješavanje slucaja. 
Iako se posao cini cistim, Teddy si je obecao drzati se podalje od bilo kakvih nezakonitih radnji u koje bi ga slucaj mogao uvaliti. Naposljetku ipak prihvaca ponudu jer mu utjerivac dugova opasno puše za vratom. Zajedno s jednom od mladih odvjetnica u usponu, iznimno sposobnom Emelie Jansson, Teddy zapocinje potragu za Philipom, mladim snobom iz poslovnog svijeta. Kako njihova istraga odmice, na vidjelo izlaze mnoge prljave tajne iz Philipova privatnog zivota…

  • ISBN: 9789533048109
  • Izdavac: V.B.Z.
  • Godina: 2016.
  • Uvez: meki
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 392

Cijena: 107,10 kn