Vodic kroz snove (Momcilo Bajagic Bajaga)

‘Vodic kroz snove’ je prva zbirka poezije Momcila Bajagica-Bajage, i sadrzi sedamdesetak pjesama koje je napisao i snimio od prvog samostalnog albuma Pozitivna geografija (1984) do novog Daljina, dim i prašina (2012). Uz to, knjiga donosi i nekoliko pjesama koje je Bajaga pisao za druge izvodace, poput Zdravka Colica, ili ih je snimio još dok je bio u Ribljoj corbi.

“Prilikom odabira išao sam rezonom da uzmem pesme za koje mislim da su najbolje ispale. Nisam stavljao obrade kao što je Vidi šta sam ti uradio od pesme mama, Da li da odem ili ne, niti pesmu Jahaci magle, jer ma koliko dobro zvuci kad je cuješ, glupo je da piše na papiru ‘bam, bam, bam…’ Odlucio sam da zbirka bude presek citave karijere, pesme koje su meni znacajne. I kad ih pogledaš na papiru da izgledaju kao pesme pisane baš za knjigu”, istice Bajaga.

‘Vodic kroz snove’ na 128 strana uz pjesme sadrzi brojne fotografije Bajage i njegovog benda, biografiju o autoru, kao i predgovore, odnosno pogovore iz pera utjecajnog novinara i publiciste Petra Pece Popovica, dramskog pisca Dušana Kovacevica i knjizevnog kriticara Aleksandra Jerkova.
 

  • Izdavac: Dallas
  • Godina: 2013.
  • Uvez: meki
  • Broj stranica: 128

Cijena: 47,25 kn