Vrelo ljubavi (S talijanskoga prevela Ljiljana Soric)

"Ja ti obecajem, u preobilju milosrda svoga Srca, da ce moja svemoguca ljubav udijeliti milost posljednjeg pokajanja svima onima koji ce se pricestiti prvoga petka u mjesecu u devet uzastopnih mjeseci. Oni nece umrijeti u mojoj nemilosti, ni bez svetih sakramenata, i u tim posljednjim trenutcima moje ce Srce biti njihovo sigurno utocište." – obecanje Presvetoga Srca Mariji Margareti Alacoque, 1676.

Pred nama je knjiga koju treba svako ljudsko srce, da bismo shvatili kako je neizmjerna ljubav Bozjega Srca, koje gori od ceznje za svakom ljudskom dušom, cak i onom koja nikada nije upoznala kršcansku vjeru. Srce je Isusovo samo središte zara Bozje ljubavi, koji moze ugrijati, ozdraviti, preobraziti i ona srca koja su skamenjena od boli i grijeha.

Ova knjiga govori o duhovnosti koja je iznimno vazna upravo za naša vremena. Naime, sam je Bog, po svetom Ivanu apostolu, objavio svetoj Getrudi: da se otkriju cuvstva ovoga preslatkoga Srca pridrzao je Bog posljednjoj dobi, kada ce svijet poceti ginuti, ne bi li se time iznova razgorjela ljubav, koja sve više ohladnjuje. Poboznost Prevetom Srcu središte je kršcanske poboznosti i kljuc spoznanja otajstva Bozjega. Ovdje su, zapravo, dvije knjige u jednoj: prvi je dio analiza temelja i znacenjea štovanja Presvetoga Srca, sa posebnim naglaskom na rjecima papa, a drugi je dio skup odabranih molitava posvecenih Presvetom Srcu.

Knjiga sadrzi vrlo duboke i temeljite pripreme za posvete Presvetome Srcu, za poboznost Devet prvih petaka, Krunice Presvetome Srcu, devetnice i još mnogo toga dragocjenog, toliko jednostavnog a dubokog za naš duhovni rast. Ovo je knjiga koju ne mozemo procitati i ostaviti, nego ona postaje neizostavan pratitelj na našemu zivotnom putu, riznica našega duhovnog zivota, molitvenik koji uvijek nosimo sa sobom.

  • ISBN: 978-953-7476-14-4
  • UDK: 243
  • Izdavac: Detecta
  • Godina: 2009.
  • Uvez: meki
  • Jezik: hrvatski
  • Broj stranica: 400
  • Format: 13,00×19,00 cm

Cijena: 80,00 kn