Žene, hrana i bog


Oblik našega tijela slijedi oblik naših uvjerenja. Da biste promijenili svoje tijelo, najprije morate shvatiti što ga oblikuje. Sve ono što vjerujemo o ljubavi, promjenama, radosti, mogućnostima otkriva se u tome kako, kada i što jedemo. Svijet oko nas i onaj u nama na našem je tanjuru.
Nakon tri desetljeća proučavanja i pisanja o ovisnosti o hrani, Geneen Roth u svojoj knjizi Žene, hrana i Bog dala je toj opsežnoj temi novu dimenziju. Autorica, koja je i sama iskusila pretilost i anoreksiju, objašnjava kako je u pozadini našeg "pojačanog apetita" zapravo želja da utažimo neke druge vrste gladi (egzistencijalnu, emocionalnu). Kao pomoć ona nudi Smjernice koje će nas uputiti kako se pravilno hraniti.
Nije problem, kaže Geneen Roth, u tome koliko jedemo već zašto uopće tako mnogo jedemo. Hrana kao utjeha, međutim, samo udvostručuje našu patnju – nismo samo izloženi prvobitnoj boli zbog koje smo posegnuli za hranom već smo i obuzeti stidom i krivnjom što smo pretili. Autorica tvrdi kako nam sva odricanja i dijetni režimi neće dugoročno pomoći i želi nas podučiti drugom načinu pristupa problemu koji je uistinu djelotvoran.
Naš odnos prema hrani neraskidivo je povezan s našim najdubljim uvjerenjima o životu i o sebi samima. Kad shvatimo da hranu koristimo kao sredstvo kojim ublažavamo bol ili odvraćamo pozornost od problema, taj proces odvest će nas dublje, do samog središta našeg života, prema blistavom prisustvu smisla i ljepote, do onoga što mnogi od nas nazivaju "Bogom“.
"Geneen Roth ponovno je uspjela! Knjiga Žene, hrana i Bog uistinu će vas opčiniti. I prepuna je spoznaja koje vam mogu promijeniti život."
Christiane Northrup, dr. med., autorica knjige Žensko tijelo, ženska mudrost
"Ovo djelo iznimno je važno – knjiga koja može promijeniti život i nebrojene žene osloboditi straha i beznađa u pogledu vlastitog tijela. Lijepo napisano, užitak za čitanje, bogato saznanjima i sjajnim humorom."
Anne Lamott, autorica djela Grace (Eventually): Thoughts of Faith

  • Broj stranica: 176
  • Jezik originala: engleski
  • Godina izdanja: 2010
  • Uvez: meki
  • ISBN/EAN: 9789533042312
  • Mjere proizvoda: 20×14 cm
  • Izdavač: V.B.Z.
  • Autor: Geneen Roth
  • Prosječna ocjena Ocjena kupaca: 5(1)

Cijena: 79,00 kn