Živjeti dulje uz manje stresa


Knjiga „Živjeti dulje uz manje stresa“ predstavlja program utemeljen na terapiji prihvaćanjem i obvezivanjem (ACT) koja će vam pomoći naučiti mozak da na stres reagira drukčije. Prikazanim tehnikama pomnosti i prihvaćanja uvest ćete mentalni red, usmjeriti se na ciljeve i usredotočiti se na sadašnji trenutak kako biste svoju energiju mogli usmjeriti na ono do čega vam je najviše stalo.
„Živjeti dulje uz manje stresa“ jedinstvena je knjiga. Ona iznosi posve nov način gledanja na stres – kao na holističku interakciju osobe i mogućeg stresora. Cjelokupan je stres nemoguće odstraniti – on je dio života. Ali stres nije nešto što vam se jednostavno događa i na što ne možete utjecati, nego je uvelike povezan s onim što vam o mogućim stresorima govori vaš um.
Knjiga „Živjeti dulje uz manje stresa“ pomoći će vam da spoznate zbivanja u vlastitu tijelu i umu i te doživljaje prihvatite, umjesto da vas obuzmu, te da nastavite napredovati i raditi u vlastitu korist. U središtu je ove knjige pitanje kako živjeti svrhovit život i to je čini jedinstvenom. Umjesto da vas besciljno nosi struja života, morate birati svoje postupke prema jasnim i ostvarivim ciljevima koje ste si zadali. Kad živite svrhovitim životom, vaše se vrijednosti, vaši ciljevi i postupci međusobno povezuju.
Knjiga pokazuje kako je to na nekoliko načina povezano sa stresom. Autor vas poziva da prođete niz zanimljivih, praktičnih, na iskustvu utemeljenih vježbi kojima ćete slova na papiru pretvoriti u stvarnost i učiniti bitnima za vlastitu životnu situaciju. Primjerice, nekoliko će vam vježbi pomoći da odredite koje su vam vrijednosti bitne i provjerite u kakvu su odnosu sa životnim ciljem koji ste izabrali. Naučit ćete smanjiti broj igara koje igrate i uloga koje imate kako biste se mogli posvetiti življenju života kakvog najviše cijenite. Kad to budete postigli, učinit ćete velik korak prema smanjenju stresa.
Uz pomoć ove knjige naučit ćete upravljati stresom na drukčiji, korisniji i funkcionalniji način. Na način koji će vaš život temeljno obogatiti, zahvaćajući i mijenjajući mnogo više od samog stresa.

  • Broj stranica: 225
  • Godina izdanja: 2011
  • Uvez: meki
  • ISBN/EAN: 9789531409391
  • Mjere proizvoda: 19×13 cm
  • Izdavač: Mozaik knjiga
  • Autor: Richard Blonna
  • Prosječna ocjena Ocjena kupaca: 3(1)

Cijena: 79,00 kn